Η σάλτσα arrabbiata είναι μια ρωμαϊκή σάλτσα από σκόρδο, τομάτες, κόκκινη πιπεριά (chili), ελαιόλαδο και βασιλικό. All’ arrabbiata σημαίνει θυμωμένο ύφος, που ονομάστηκε έτσι λόγω της “θερμότητας” της πιπεριάς chili.
Υλικά:
- 500 γρ. πένες
- 6-7 τομάτες
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (chili)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 30 γρ. ελιές κομμένες ροδέλα
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κουτάλια σούπας. ελαιόλαδο
- 7 – 8 φυλλαράκια βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6 – 7 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες μέχρι να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα γιατί έχει δώσει το άρωμα που θέλουμε για την σάλτσα μας. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα φύλλα βασιλικού.
Προσθέτουμε 250 γρ. νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα του βασιλικού και τις ελιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σουρώνουμε τις πένες και όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, τις ρίχνουμε μέσα προσθέτοντας και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ώσπου να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.