Ιδέες για Γαμήλια Τούρτα

Μέσα από τους αιώνες και τα έθιμα των λαών, καθιερώθηκαν διάφορες παραδόσεις σχετικά με την γαμήλια τούρτα. Ήδη από την αρχαία εποχή, η γαμήλια τούρτα ήταν σύμβολο καλοτυχίας και ευημερίας, αλλά και σύμβολο γονιμότητας! Εμείς, σας ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραδόσεων,  σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο διαδεδομένες και ενδιαφέρουσες παραδόσεις καθώς και κάποιες ιδέες και προτάσεις για μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση και γεύση γαμήλια τούρτα.Γαμήλια Τούρτα

“Ιδιαίτερες συνταγές” γαμήλιας τούρτας!

Τόσο στην Αρχαία Ρώμη όσο και στην Νορβηγία, το βασικό συστατικό της γαμήλιας τούρτας, ήταν το ψωμί! Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν κριθάρι και σιτάρι για την τούρτα του ζευγαριού, την οποία την έσπαγαν πάνω από το κεφάλι της νύφης, σαν σύμβολο γονιμότητας. Οι καλεσμένοι έπαιρναν τα κομμάτια που έπεφταν, θεωρώντας τα τυχερά!

Για τους Νορβηγούς, το έθιμο έχει τις ρίζες του από την εποχή που το αλεύρι ήταν σπάνιο αγαθό. Συνήθιζαν να διακοσμούν την τούρτα με τυρί, κρέμα και σιρόπι για να είναι γλυκιά και «πλούσια» η ζωή του ζευγαριού.

Για την γαμήλια τούρτα του σήμερα, δανείστηκα και σας παραθέτω ένα άρθρο, το οποίο το διάβασα σε ένα Portal με θέμα το γάμο, την ομορφιά και όχι μόνο, το teleiosgamos.gr.

Η Γαμήλια Τούρτα Σήμερα

Γαμήλια ΤούρταΗ διακόσμηση της γαμήλιας τούρτας έχει γίνει συνώνυμη της δημιουργίας ενός έργου τέχνης, με τους ζαχαροπλάστες να συνδυάζουν, τις ιδέες και το ταλέντο τους με το γούστο των πελατών – μελλόνυμφων, δημιουργώντας συναρπαστικές τούρτες γάμου. Η δροσερή, συνήθως τριών επιπέδων, γαμήλια τούρτα, με topping μια διασκεδαστική φιγούρα του γαμπρού και της νύφης, είναι το συνηθέστερο επιδόρπιο στη γαμήλια δεξίωση.

Πως άλλαξαν τα δεδομένα, για τις γαμήλιες τούρτες, των προηγούμενων δεκαετιών και που οφείλεται αυτό;

Γαμήλια Τούρτα Οι επαγγελματίες του είδους συνειδητοποίησαν, τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, ότι όπως επιθυμείτε ο γάμος σας να είναι μοναδικός, ξεχωριστός από κάθε άλλο και να αντικατοπτρίζει τις προσωπικότητές σας, το ίδιο θα πρέπει να πετύχουν και οι ίδιοι για την γαμήλια τούρτα που θα δημιουργήσουν για εσάς και τον γάμο σας.  Το διαδίκτυο και η εξοικείωση που έχουν οι νεαρές ηλικίες με αυτό, στις οποίες ανήκει και το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που οδεύουν προς τον γάμο τους, έφερε πολλές ιδέες και σχέδια απο κάθε μέρος του κόσμου στις οθόνες των υπολογιστών τους. Έτσι και τα μελλόνυμφα ζευγάρια, ζητούν από τους επαγγελματίες να υλοποιήσουν φρέσκιες ιδέες. Επειδή λοιπον οι πηγές πληροφόρησης αυξήθηκαν, επειδή έσπασαν τα στενά σύνορα μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα και οι ιδέες, οι παραστάσεις και οι εικόνες βρήκαν διαδρομές για να ταξιδέψουν μέσω του Internet, τα ζευγάρια ζητούν νέες παρασκευές, αλλά και οι ενημερωμένοι επαγγελματίες εμπλουτίζουν την γκάμα που παρουσιάζουν και μπορούν να δημιουργήσουν.

Τελικά υπάρχουν δεδομένα για τις γαμήλιες τούρτες;

Γαμήλια ΤούρταΣήμερα η γαμήλια τούρτα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή γεύση, που να επιβάλλεται να εφαρμοστούν. Από Grand Marnier ως σοκoλατίνα και από μους πορτοκάλι μέχρι τζελ με φρούτα, υπάρχουν γεύσεις και σχέδια, που δεν είχατε πριν φανταστεί. Εάν αγαπάτε την παράδοση, η λευκή τούρτα με κρέμα και σαντιγί, θα βρίσκεται πρώτη στην προτίμησή σας. Μπορεί να είναι διακοσμημένη με αληθινά λουλούδια ή με λουλούδια-ζαχαρωτά. Μπορείτε βέβαια να έχετε και τις δικές σας εμπνεύσεις στολισμού, που έχετε τη δυνατότητα να τις διευρύνετε, από το Internet, από βιβλία ή και περιοδικά. Οι γεύσεις γαμήλιας τούρτας είναι διαθέσιμες σε ευρεία ποικιλία, με σοκολάτα, με διάφορες γαρνιτούρες και οι διακοσμήσεις αμέτρητες, με εντυπωσιακά κατακόκκινα λουλούδια ή με θαλασσινά στοιχεία και ότι άλλο ταιριάζει στο θέμα του γάμου σας. Επιλέξτε μια γεύση που θα βασίζεται στην απόλαυση και  όχι απαραίτητα στην παράδοση και δεν θα το μετανιώσετε. Να θυμάστε ότι το γλασάρισμα, η κρούστα από ζάχαρη και οι γαρνιτούρες εμπλουτίζουν επίσης τις γεύσεις.

Ιδέες για τη γαμήλια τούρτα, που δεν πρέπει να προσπεράσετε

Γευστικές Ιδέες για την τούρτα γάμου

Ουσιαστικά οποιοδήποτε παρασκευή γαμήλιας τούρτας είναι δυνατή. Από μια δροσερή τούρτα με φρούτα μέχρι την τούρτα με πλούσια και απολαυστική μους. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε μία μόνο εύγευστη γέμιση; Επιλέξτε περισσότερες και χρησιμοποιήστε μία διαφορετική γεύση σε κάθε επίπεδο! Ξεφύγετε από το κλασικό τετράγωνο κομμάτι με παντεσπάνι-κρέμα,παντεσπάνι-κρέμα,παντεσπάνι…

Ιδέες εμφάνισης για την τούρτα γάμου

Γαμήλια Τούρτα

Έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών και για τα σχήματα της γαμήλιας τούρτας σας. Καρδιές, τετράγωνες, εξάγωνες και κυκλικές είναι ενδιαφέροντα σχήματα για τη δική σας γαμήλια τούρτα. Μεγάλη αποδοχή γνωρίζουν επίσης και οι τούρτες με ακανόνιστο σχήμα ή αυτές που σε κάθε επίπεδο αλλάζει και το σχήμα τους. Έτσι,  μπορούμε να δούμε  τετράγωνο σχήμα στο πρώτο επίπεδο – βάση, στρογγυλό σχήμα στο δεύτερο και κυλινδρικό μεγαλύτερου πάχους στο τρίτο και ψηλότερο επίπεδο. Η διακόσμηση της τούρτας είναι ένα άλλο στοιχείο, το οποίο προσφέρει χαρακτήρα και προσωπικότητα τελικό αποτέλεσμα. Φιόγκοι, πέρλες, χάντρες, τούλια, δαντέλες και πολύχρωμες κορδέλες προσθέτουν μια γιορτινή νότα σε κάθε τούρτα. Τα toppings έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλή τελευταία, καθώς τα σχέδιά τους έχουν εμπλουτιστεί σε μεγάλο βαθμό. Συμφωνήστε για το topping της δικής σας τούρτας και ζητήστε τη βοήθεια του επαγγελματία για να ανακαλύψετε αυτό πραγματικά που σας εκφράζει. Διευκρινείστε ότι αυτό θα μείνει στα χέρια σας, ως ενθύμιο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *