Βάπτιση με θέμα το Μικρό Πρίγκιπα

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για το στολισμό μιας Δεξίωσης  Βάπτισης. Ένα πολύ όμορφο και αγαπημένο θέμα είναι ο Μικρός Πρίγκιπας.

Περίληψη του Βιβλίου “Ο Μικρός Πρίγκιπας”

“Ο Μικρός Πρίγκιπας” είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα στους ενήλικες. Το θέμα του βιβλίου είναι το εξής: ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του (που έχει πάθει βλάβη) στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί “το Μικρό Πρίγκιπα”, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο “ανθρώπινοι”.
Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: “Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια”. Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: “Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι’ αυτό που έχεις εξημερώσει” και “Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλο σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα”.
Η συνάντηση του πιλότου και του Μικρού Πρίγκιπα εξελίσσεται σε μια ιστορία αγάπης και, όπως σε κάθε ιστορία αγάπης, υπάρχει και σ’αυτήν ένα τέλος,ένας αποχωρισμός. Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στον πλανήτη του ανάλαφρα και αθόρυβα, όπως ήρθε. Πριν φύγει όμως, κάνει ένα δώρο στο φίλο του. Του χαρίζει το γέλιο των αστεριών, τη γνώση πως τα αστέρια, γι’αυτούς που ξέρουν να τα κοιτάζουν, είναι μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας και ομορφιάς.

Στολισμός Δεξίωσης Βάπτισης με Θέμα "Ο Μικρός Πρίγκιπας"

Στολισμός Βάπτισης

Με το θέμα λοιπόν του Μικρού πρίγκιπα είχε στολιστεί η Αίθουσα Δεξιώσεων μας στη Βάπτιση των διδύμων, και του μικρού Ορέστη στις 25 Αυγούστου 2011.
Τα χρώματα που είχε επιλέξει η ευτυχής μαμά για να ντύσει την Αίθουσα μας  ήταν το γαλάζιο καθώς και το λαχανί. Τα τραπέζια των καλεσμένων είχαν στρωθεί με θαλασσί οργάντζα  ενώ στο κέντρο του κάθε τραπεζιού υπήρχε ένα λαχανί κουβαδάκι με γλειφιτζούρια και καραμελίτσες. Επίσης στα τραπέζια των καλεσμένων είχαν τοποθετηθεί οι μπονμπονιέρες τη Βάπτισης, μικρά λαχανί και γαλάζια πουγκάκια δεμένα με γαλάζιες και λαχανί κορδέλες και κορδονάκια που κρατούσαν στο κέντρο μια γαλάζια κορώνα.Στολισμός Βάπτισης με θέμα το Μικρό Πρίγκιπα
Στο τραπέζι των ευχών είχαν τοποθετηθεί ένα μεγάλο φανάρι που στο τελείωμα του είχε μια κορώνα, ενώ υπήρχαν και 3 μεγάλες γυάλες με σοκολατάκια, marsmallow και γλειφιτζούρια σαν δώρο για τις ευχές που έγραφαν οι καλεσμένοι στο βιβλίο ευχών των τριών Μικρών Πριγκίπων.
Στις ίδιες αποχρώσεις του γαλάζιου και του λαχανί είχε στολιστεί και ο εξωτερικός μας χώρος. Λευκά φαναράκια με λαχανί και γαλάζιες κορδέλες κρεμόντουσαν από τις ελιές  και από το πεύκο, ενώ στους βραχόκηπους υπήρχαν γαλάζιες και λαχανί μαξιλάρες. Στις σκάλες της κυρίας εισόδου είχαν τοποθετηθεί 4 γαλάζιες και 4 λαχανί μεγάλες διακοσμητικές κορώνες ενώ 4 μεγάλα λευκά φανάρια ολοκλήρωναν το παραμυθένιο μας σκηνικό.

Βιβλίο ευχών με θέμα του μικρού πρίγκιπα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *