Συνταγή Cocktail Bellini

συνταγή για μπελινι

Το Bellini είναι ένα Cocktail που γίνεται με συνδυασμό σαμπάνιας και ροδάκινου. Επινοήθηκε στη Βενετία μεταξύ του 1934 και 1948 από τον Giuseppe Cipriani, ιδιοκτήτη του Harry’s Bar στη Βενετία της Ιταλίας και αμέσως έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
Λέγεται πως η έμπνευση του ονόματος του συγκεκριμένου κοκτέιλ προήλθε από το χρώμα του χιτώνα ενός Αγίου σε κάποιον πίνακα του Giovanni Bellini, που ήταν παρεμφερές με το απαλό ροζ ροδακινί χρώμα του ποτού.
Η αρχική συνταγή του Bellini έγινε με φρέσκα πολτοποιημένα ροδάκινα, με ελάχιστο βατόμουρο ή χυμό κερασιού, ώστε να δώσει μια ροζ λάμψη στο Cocktail και με Prosecco (ιταλικός αφρώδης οίνος).
Με τα χρόνια δημιουργήθηκαν πολλές παραλλαγές της αρχικής συνταγής του Cocktail Bellini, οι περισσότερες όμως δυστυχώς μάλλον «απομυθοποιούν» τη γεύση που το ανέδειξε ως το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ αφρώδους οίνου. Εμείς σας προτέπουμε να μην ενδώσετε στην εύκολη λύση του έτοιμου χυμού ροδάκινου, και σε καμία περίπτωση και με τίποτα στη χρήση σναπς ροδάκινου. Έχει μεγάλη διαφορά!!!!
Το μυστικό ενός πετυχημένου Cocktail Bellini είναι η εξής αναλογία: 1 μέρος πολτού ροδάκινου προς 3 μέρη αφρώδους οίνου.

Recipe Cocktail Bellini

  • 6 λευκόσαρκα ροδάκινα (κρύα από το ψυγείο)
  • 1 φιάλη Prosecco (ιταλικός αφρώδη οίνος) ή οποιαδήποτε σαμπάνια ή αφρώδη οίνο της επιλογής σας παγωμένη

συνταγή για μπελινι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τα ροδάκινα και τα περνάμε από το μπλέντερ ή το μίξερ ώστε να γίνουν πολτός.
Περνάμε τον πολτό μέσα από σουρωτήρι και τον βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Ρίχνουμε σε κάθε ποτήρι 1 μέρος πολτού ροδάκινου και προσθέτουμε 3 μέρη Prosecco ή οποιαδήποτε σαμπάνια.
Ανακατεύουμε με ελάχιστα με barspoon και το bellini μας είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη ροζ λάμψη στο Bellini μας προσθέτουμε 1-2 σταγόνες grenadine (γρεναδίνη).

Στην Υγειά σας!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *