Συνταγή για Daiquiri lemon

Συνταγή για Ντακιουρι Λεμόνι

Το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει… Τι θα λέγατε να πίναμε ένα κλασικό καλοκαιρινό Cocktail?? Ας συνεχίσουμε τις διακοπές μας πίνοντας Daiquiri Lemon (Ντάκιουρι Λεμόνι).
Όπως είπαμε και στη συνταγή για Strawberry Daiquiri , το Daquiri είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά Κουβανέζικα Cocktails. Το όνομα Daiquiri προέρχεται από το όνομα μιας παραλίας κοντά στο Σαντιάγκο της Κούβας, καθώς και από ένα ορυχείο σιδήρου στην περιοχή αυτή.

Recipe Daiquiri Lemon

  • 60 ml Λευκό Ρούμι
  • 25 ml φρέσκος χυμός Lime (μοσχολέμονου)
  • 25 ml σιρόπι ζάχαρης

Συνταγή για Ντακιουρι Λεμόνι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι ζάχαρης θα πρέπει η αναλογία σε ζάχαρη και νερό να είναι ισόποση, δηλαδή για ένα κιλό ζάχαρης θα χρειαστούμε 1 λίτρο νερό, για 100 gr ζάχαρης 100 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το νερό ώστε να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά με πάγο στο shaker και αναμιγνύουμε καλά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι Cocktail.
Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε το Cocktail μας σαν γρανίτα (frozen), αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο blender με πάγο για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα και σερβίρουμε σε ποτήρι Cocktail ή σε ποτήρι χαμηλό με 2 καλαμάκια.
Γαρνίρουμε με μια φέτα Lime.

Στην Υγειά σας!!

2 thoughts on “Συνταγή για Daiquiri lemon”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *