Σήμερα ο Chef μας, δημιούργησε ένα από τα αγαπημένα μου δροσερά επιδόρπια. Έφτιαξε cheesecake (τσιζκέικ) και επειδή ήταν τέλειο σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή του. Εσάς σας αρέσει το cheesecake; Τι λέτε πάμε να δούμε τη συνταγή για το πιο νόστιμο cheesecake που έχετε δοκιμάσει ποτέ;
Υλικά Συνταγής:
- 2 βανίλιες
- 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 800 γραμμάρια μπισκότα digestive ( 2 μεγάλα πακέτα)
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 600 γραμμάρια κρέμα τυριού (philadelphia)
- 340 ml κρέμα γάλακτος
- 800 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση Συνταγής:
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ ψιλό τρίμμα. Παίρνουμε το τρίμμα από τα μπισκότα και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο έχει φτάσει σε πλήρη υγρή μορφή, το ρίχνουμε στο μπολ με το μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Συνεχίζουμε στρώνοντας το μείγμα μας σε πυρέξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσει.
Για την κρέμα του cheesecake, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα philadelphia, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, και τα χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα για 7 λεπτά.
Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο το στρώνουμε στο πυρέξ που έχουμε τοποθετήσει το μπισκότο.
Τέλος στρώνουμε, πάνω από την κρέμα του cheesecake, τη μαρμελάδα με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 3 ώρες.
Το επιδόρπιο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Tip: Για ένα όμορφο σερβίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρια Martini αντί για πυρέξ.
Καλή σας απόλαυση!!
Καλημέρα σας.
Στα υλικά της συνταγής αναφέρεται ζάχαρη άχνη, η οποία στη συνέχεια κατά την εκτέλεση δεν χρησιμοποιείται. Δείτε το.
Καλησπέρα σας κυρία Στελίνα και καλή εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας. Θα ήθελα να σας ενημέρωσω ότι έγινε διόρθωση στο άρθρο. Την ζάχαρη άχνη την χρησιμοποιούμε για να δώσουμε μια γλυκιά γεύση στην κρέμα του cheesecake.
Για την κρέμα του cheesecake, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα philadelphia, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη “ζάχαρη άχνη”, και τα χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα για 7 λεπτά.