14
Nov
2011

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι

Οι Chefs του Carpe Diem σας προτείνουν να δοκιμάσετε ένα καταπληκτικό πιάτο με χοιρινή τηγανιά. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για 4 μερίδες, εσείς ακολουθήστε την, και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα…Συνταγή για Τηγανιά χοιρινή

Υλικά Συνταγής

  • 1kg χοιρινός λαιμός (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 200 gr πράσο
  • 50ml κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας  ζωμό λαχανικών
  • 15γρ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε 250 ml νερού αραιώνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
Σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το πράσο αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθετουμε το ζωμό λαχανικων και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτα περιπου.
Μόλις μείνουν λίγα υγρά ρίχνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι τα οποία τα έχουμε ανακατέψει μαζί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και αφήνουμε 1 λεπτό στη φωτιά να βγουν τα αρώματα και αποσύρουμε.
Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!

You may also like

τερινα τυριων
Συνταγή τερίνας τυριών
Συνταγή για χοιρινό φιλέτο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί συνοδευόμενο από κένελ τυριού και τοματάκι τσέρι.
Συνταγή για αναδομημένο κρητικό ντάκο
Συνταγή prosciutto με mango και δυόσμο

Leave a Reply