Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι

Συνταγή για Τηγανιά χοιρινή

Οι Chefs του Carpe Diem σας προτείνουν να δοκιμάσετε ένα καταπληκτικό πιάτο με χοιρινή τηγανιά. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για 4 μερίδες, εσείς ακολουθήστε την, και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα…

Υλικά Συνταγής

  • 1kg χοιρινός λαιμός (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 200 gr πράσο
  • 50ml κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας  ζωμό λαχανικών
  • 15γρ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Συνταγή για Τηγανιά χοιρινή

Εκτέλεση Συνταγής

Σε 250 ml νερού αραιώνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
Σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το πράσο αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις μείνουν λίγα υγρά ρίχνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι τα οποία τα έχουμε ανακατέψει μαζί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και αφήνουμε 1 λεπτό στη φωτιά να βγουν τα αρώματα και αποσύρουμε.
Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *