Οι Chefs του Carpe Diem σας προτείνουν να δοκιμάσετε ένα καταπληκτικό κυρίως πιάτο με μοσχαράκι κοκκινιστό με λιαστή τομάτα. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για 4 μερίδες, εσείς ακολουθήστε την, και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα…
Υλικά Συνταγής:
- 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 5 τομάτες φρέσκες τριμμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 δάφνη
- 1 κουταλάκι τσαγιού πάπρικα
- 2 καρότα τριμμένα
- 100 γρ λιαστή τομάτα
- 1 κουταλιά σούπας τομάτα πελτέ
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 πρέζα Πιπέρι
- 2 πρέζες ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα.
Μόλις το κρέας ροδίσει προσθέτουμε το νερό.
Περιμένουμε να πάρει βράση το νερό και ξεκινάμε να ξαφρίζουμε έως ότου το κρέας να σταματήσει να βγάζει στην επιφάνεια του νερού ένα γκρίζο αφρό.
Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, την σκελίδα σκόρδο, τις φρέσκες τριμμένες τομάτες, το ξυλάκι κανέλα, τα γαρύφαλλα, την δάφνη, την πάπρικα το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα τριμμένα καρότα.
Αφήνουμε το κρέας να βράσει όσο χρόνο χρειαστεί για να μαλακώσει.
Αν στο διάστημα αυτό δούμε ότι η στάθμη του νερού έχει πέσει και το κρέας εξέχει πάνω από την στάθμη του νερού συμπληρώνουμε.
Τέλος περνούμε λίγο νερό από την κατσαρόλα και διαλύουμε σε ένα μπολ τον πελτέ.
Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ μαζί με τις λιαστές τομάτες και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας μας.
Περιμένουμε λίγο να χύλωσει και να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή γαρνίρετε με φρέσκο δενδρολίβανο.
Συνοδεύεται τέλεια με άγριο ρύζι.
Καλή σας επιτυχία!!!