Συνταγή για Κουραμπιέδες

suntagi gia kourampiedes

Οι κουραμπιέδες είναι χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ευρύτατα διαδεδομένα σε όλη την Ελλάδα και κατατάσσονται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα όπως και το μελομακάρονο. Το όνομά του οφείλεται εκ του τουρκικού “Kurabiye” γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη άχνη.
Το Carpe Diem σας εύχεται Χρόνια Πολλά και σας δίνει τη συνταγή για τους πιο τραγανούς κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά Συνταγής:

  • 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτάλια σούπας κονιάκ
  • 3-4 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα (καβουρδισμένα και κοπανισμένα)
  • 2 κουτάλια σούπας ανθόνερο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

suntagi gia kourampiedes

Εκτέλεση Συνταγής:

Χτυπάμε με το χέρι πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το ανθόνερο χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε το μείγμα μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με μπέικιν πάουντερ (όσο πάρουν).
Επειδή η ζύμη μας είναι σκληρή σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά βούτυρο μαλακό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.
Τους ψήνουμε στον αέρα στους 180 °C για μισή ώρα περίπου μέχρι να δούμε ότι πήραν χρώμα.
Μόλις ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με ανθόνερο.
Σε ένα μπολ βάζουμε αρκετή ποσότητα ζάχαρη άχνη. Παίρνουμε έναν έναν τους κουραμπιέδες μας, τους ανακατεύουμε με την άχνη και στρώνουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίπλα στον άλλον. Μόλις τελειώσουμε με το στρώσιμο προσθέτουμε από πάνω από τους κουραμπιέδες και άλλη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!

Leave a Comment

Your email address will not be published.