Το estragon είναι μια πολυετής πόα που καλλιεργείται για τη χρήση καρυκεύματος. Τα φύλλα του, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα, είτε και ως σκόνη και δίνουν μια πλούσια γεύση και άρωμα.
Υλικά:
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. γιαούρτι
- 2 πρέζες εστραγκον
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα άσπρο πιπέρι
- Μισό ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και τρίβουμε μέσα το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα, και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.
Ψήνουμε στην σχάρα το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε πάνω σε 2 φέτες ντομάτα και αγγούρι.
Τέλος διακοσμούμε με 1 κουταλιά γιαούρτι.