Εσείς τι θα επιλέξετε στη Δεξίωση του Γάμου σας; Buffet menu ή Σερβιριστό Menu;

Άποψη από Buffet Μενού

Ένα μεγάλο δίλλημα που έχουν τα ζευγάρια αφού κλείσουν τη Γαμήλια Δεξίωση τους είναι το τι είδους μενού θα  επιλέξουν ώστε να ευχαριστήσουν περισσότερο τους Καλεσμένους τους. Υπάρχουν δύο βασικά Μενού που μπορεί να επιλέξει το ζευγάρι, το Σερβιριστό Menu και το Buffet Menu. Το Carpe Diem σας παρουσιάζει όλα τα Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα του κάθε μενού ξεχωριστά ώστε να επιλέξετε σωστά για τη δική σας Δεξίωση.

.

Buffet Menu

Πλεονεκτήματα

 • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μενού του Buffet είναι ότι επιλέγει ο Καλεσμένος το τι θα γευτεί και το τι θα δοκιμάσει. Είναι πολύ σημαντικό να καλυφθούν όλες οι τροφικές ιδιαιτερότητες των καλεσμένων σας αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους
 • Ένα άλλο πολύ σημαντικό Πλεονέκτημα, είναι ότι στο Buffet υπάρχει πάντα πολύ μεγαλύτερη ποικιλία εδεσμάτων και φαγητών. Ο καλεσμένος έχει να επιλέξει από ποικιλία σαλατών, ορεκτικών, κρεατικών και συνοδευτικών για το τι θα βάλει στο πιάτο του.
 • Στα υπέρ του Buffet είναι ότι, αποτελεί μέρος της διακόσμησης σας. Οι Chef μας, δημιουργούν καλλιτεχνήματα με τα εδέσματα και τα παρουσιάζουν ως έργα τέχνης σε διάφορες πιατέλες. Καταπληκτικά γλυπτά από πάγο (ice sculpture) μπορούν να τοποθετηθούν στο buffet, τα οποία θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα κλέψουν την παράσταση.
 • Άλλο ένα πλεονέκτημα του Buffet Menu, είναι ότι οι Καλεσμένοι σας μπορούν να περάσουν όσες φορές θέλουν και να ξαναγεμίσουν τα πιάτα τους. Μπορούν να ξαναπάρουν από τα εδέσματα που τους άρεσαν περισσότερο ή να δοκιμάσουν και άλλες γεύσεις που δεν επέλεξαν την πρώτη φορά που περάσαν από το Buffet.

Μειονεκτήματα

 • Το πιο βασικό μειονέκτημα του Buffet Menu, είναι ότι το Buffet είναι λιγότερο επίσημο από το Σερβιριστό Menu.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα του Buffet, είναι ότι για να σερβιριστούν όλοι οι καλεσμένοι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ’ότι στο Σερβιριστό Μενού.
 • Οι μεγάλοι σε ηλικίας άνθρωποι δεν αρέσκονται να σερβίρονται μόνοι τους από το Buffet, προτιμούν το Σερβιριστό. Αντίθετα η νεολαία προτιμάει περισσότερο το buffet.Άποψη από Buffet Μενού

.

Σερβιριστό Menu

Πλεονεκτήματα

 • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Σερβιριστού Menu είναι ότι το συγκεκριμένο Menu είναι πιο επίσημο απ’ότι το Buffet Menu. Οι καλεσμένοι σας δεν χρειάζεται να σηκωθούν από το τραπέζι τους, τους παρέχουμε τα πάντα χωρίς να τους αναγκάσουμε να σηκωθούν για να φτιάξουν το πιάτο τους.
 • Ο χρόνος που χρειάζεται για να σερβιριστούν όλοι οι καλεσμένοι είναι λιγότερος από το να περνάγανε μόνοι τους από το Buffet.

Μειονεκτήματα

 • Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Σερβιριστού Menu είναι ότι οι καλεσμένοι σας δεν έχουν επιλογή στο τι θα βάλουν στο πιάτο τους. Έχει επιλέξει το ζευγάρι από πριν το τι εδέσματα θα προσφερθούν. Αφού το ζευγάρι έχει κάνει αρκετές Γευστικές Δοκιμές επιλέγει τα ορεκτικά, τις σαλάτες, τα τυριά,το κυρίως μέχρι και το γλυκό και τα φρούτα που θα προσφερθούν στους καλεσμένους την ημέρα της Δεξίωσης τους.
 • Συνεχίζοντας την αναφορά μας στα μειονεκτήματα του Σερβιριστού πρέπει να αναφερθεί ότι η ποικιλία των εδεσμάτων στο Σερβιριστό Μενού είναι μικρότερη απ’ότι στο Buffet.Set up τραπεζιού για Σερβιριστό Menu

Η  απόφαση για το τι θα  διαλέξετε ανάμεσα σε Buffet ή Σερβιριστό Menu ανήκει σε εσάς. Εμείς ελπίζουμε ότι σας βοηθήσαμε να επιλέξετε σωστά για να ευχαριστήσετε όλους τους καλεσμένους σας. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *