Δεξίωση Γάμου με παιδιά;

Η συζήτηση για το θέμα αν θα πρέπει να υπάρχουν παιδιά στη Δεξίωση Γάμου είναι μεγάλη…
Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι αγενής και ανάρμοστη συμπεριφορά το να αποκλειστούν τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, που είναι στην λίστα των καλεσμένων του γάμου. Κάποιοι επιμένουν ότι ένας γάμος έχει να κάνει με την οικογένεια και τον κύκλο της ζωής, και ότι η εξάλειψη των παιδιών από την παρεύρεση σε γαμήλιες δεξιώσεις είναι ακατάλληλη. Άλλοι πάλι λένε, ότι υπάρχει περίπτωση να μην έχουν κάπου να αφήσουν τα βλαστάρια τους ή ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν να αφήσουν τα παιδιά τους, οπότε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και “μικροί καλεσμένοι” στη γαμήλια δεξίωση.
Από την άλλη μεριά, μερικά ζευγάρια, δεν θέλουν παιδιά να παρευρίσκονται στη γαμήλια δεξίωσή τους. Οι λόγοι γι ‘αυτήν την απόφαση μπορεί να είναι οικονομικοί, μπορεί να προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος από την περικοπή των μικρών καλεσμένων από τη λίστα του γάμου τους, ή μπορεί  να μην θέλουν στη δεξίωση γάμου τους να παρουσιαστούν, κλάματα, υπερκινητικότητα και νυστάγματα όταν αρχίζει να κορυφώνεται το γλέντι.
Είναι καθαρά υποκειμενικό για το αν θα πρέπει να υπάρχουν παιδιά σε Γαμήλια Δεξίωση, και εξαρτάται από τον καθένα το πως έχει φανταστεί αυτήν την τόσο ξεχωριστή ημέρα.
Συνεπώς, για να πάρετε μια τέτοια δύσκολη απόφαση, για το αν θα έχετε ή όχι μικρούς καλεσμένους στο γάμο σας, πρέπει να «δουλέψετε» αποκλειστικά πάνω στη δική σας λίστα καλεσμένων. Πρέπει να φτιάξετε μια ξεχωριστή λίστα με τα παιδιά και τις ηλικίες τους και να αναλογιστείτε τον χώρο και τον χρόνο που θα γίνει η δεξίωση. Σκεφτείτε ότι, παιδί είναι κι ένα βρέφος στο καρότσι, παιδί είναι κι ένα εξάχρονο, παιδί είναι και ο μαθητής της  Β’ Γυμνασίου και εννοείται ότι, η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης. Παιδιά σε δεξίωση Γάμου

Διαχειριστείτε σωστά τα παιδιά στη γαμήλια δεξίωση σας

Αν τελικά αποφασίσετε να έχετε παιδιά στη Γαμήλια Δεξίωση σας, πρέπει να φροντίσετε τη διασκέδαση αλλά και την εξυπηρέτηση των μικρών σας φίλων, όπως ακριβώς και για τους μεγάλους. Αν το κάνετε αυτο, να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο δε θα σας ενοχλήσει η παρουσία τους αλλά και οι γονείς τους δε θα έχουν έγνοια γι’ αυτά.
Στην περίπτωση που υπάρχουν βρέφη, τότε θα πρέπει ο χώρος της δεξίωσης να έχει υποδομές για να μπορέσει μια μητέρα να κοιμήσει, ή να ταΐσει, ή ακόμα και να αλλάξει το παιδί της σε ένα ήσυχο και καθαρό περιβάλλον, ενώ θα πρέπει να έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση καροτσιού στο τραπέζι που κάθονται οι γονείς. Η απασχόληση των βρεφών είναι δύσκολο να την ανατεθεί σε κάποιον επαγγελματία ή babysitter, οπότε αναγκαστικά τα βρέφη θα βρίσκονται συνεχώς με τους γονείς τους.
Για τα πιο μεγάλα παιδάκια μέχρι την ηλικία των 6 ή 7, μπορείτε να προσλάβετε έναν παιδαγωγό, για να τα απασχολήσει δημιουργικά μέσα από το παιχνίδι. Εννοείται ότι ο χώρος δεξίωσης θα πρέπει να έχει τις υποδομές για ένα βοηθητικό χώρο (παιδότοπο) σε ένα σημείο που θα έχει οπτική επαφή με τη δεξίωση και τους γονείς των παιδιών. Ο παιδαγωγός αυτός δε θα αναλάβει μόνο να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά και να τα φροντίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης, είτε για να φάνε, είτε για να πλύνουν τα χεράκια τους, είτε για να πάνε στην τουαλέτα.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά έως την ηλικία των 13 ή 14, μπορείτε να είστε ήσυχοι. Επειδή έχουν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά ενδιαφέροντα, τους αρκεί να έχετε μερικά δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους, έτσι θα απασχοληθούν και αυτά όμορφα στο δικό τους τραπέζι. Τι και αν τα παιδιά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους λόγω της κοινωνικής τους φύσης, θα εξοικειωθούν πολύ γρήγορα μεταξύ τους.
Αν τα παιδιά στη δεξίωση είναι λίγα και δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία παιδαγωγό για να τα απασχολήσει, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή παιδική γωνιά με μερικά παιχνίδια, με παζλ, με υλικά ζωγραφικής, με κόμιξ ώστε να περάσουν αρκετό χρόνο δημιουργικά, αλλά με την επίβλεψη των γονιών τους. 

Παιδικό Menu 

Το μενού “για τους μικρούς σας φίλους” θα πρέπει να είναι διαφορετικό από αυτό για τους ενήλικες καλεσμένους, ή θα πρέπει να γίνει επιλογή κάποιων εδεσμάτων από αυτά που απαρτίζουν το Buffet της Δεξίωσης.Φυσικά, το φαγητό των παιδιών θα πρέπει να σερβιριστεί από το προσωπικό, σύμφωνα με τη συνεννόηση που θα έχετε κάνει. Έτσι, οι γονείς δεν θα νοιαστούν ούτε και γι’ αυτό! Άλλωστε, τα παιδάκια θα παρακινούνται από το διπλανό τους και θα φάνε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Τα σερβίτσια τους και το κάλυμμα του τραπεζιού τους, σωστό και πρέπον θα είναι, να θυμίζουν παιδικό πάρτυ και να είναι χάρτινα ή πλαστικά. Τα όμορφα χρώματα και σχέδια, θα ανοίξουν την όρεξη τους, αλλά και δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή κάποιου ατυχήματος.

Αν διαχειριστείτε σωστά τα παιδιά στη δεξίωση του Γάμους σας, δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για τη μεγάλη βραδιά σας. Τα παιδιά δε θα σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα και θα είναι “καλά παιδιά”, θα το χαρούν και θα περάσουν και αυτά όμορφα στη γαμήλια δεξίωση σας. Σκεφτείτε το…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *