Καταπληκτική Δεξίωση Γάμου στο Κτήμα Δεξιώσεων Carpe Diem

Το Σάββατο 7 Ιουλίου του 2012 διοργανώσαμε τη δεξίωση γάμου του Φώτη και της Σταυριάννας στο κτήμα δεξιώσεων μας, στην Πάρνηθα. Στο πρώτο ραντεβού που είχαμε κάνει με τα παιδιά, δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα για το νέο Κτήμα Δεξιώσεων μας, και είδαν μόνο τη μακέτα για το πως θα διαμορφωθεί το κτήμα μας καθώς και τις εκσκαφές που τότε ξεκινάγαμε να διαμορφώνουμε τον εξωτερικό μας χώρο. Παρ’ όλα αυτά ο Φώτης και η Σταυριάννα μας εμπιστεύτηκαν για να διοργανώσουμε τη Γαμήλια Δεξίωση τους. Όπως θα δείτε στο τέλος μας είπαν ότι πήραν πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν!!

Στολισμός Γαμήλιας Δεξίωσης

Τα χρώματα που είχε επιλέξει η Σταυριάννα, η Νύφη μας, για να στολίσει το Κτήμα Δεξιώσεων μας ήταν το λιλά. Έτσι και μεις ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες της και στολίσαμε το Κτήμα μας όπως το είχε φανταστεί η Νύφη.
Στις ροτόντες των καλεσμένων είχε τοποθετηθεί λιλά οργάντζα, και μια στρογγυλή γυάλα διακοσμημένη με μανταλάκια και με κλαδάκια από λεβάντα τα οποία έδιναν άνα πολύ ρομαντικό και ευχάριστο άρωμα. Γύρω από τη γυάλα είχε τοποθετηθεί μία λιλα κορδέλα, ενώ δίπλα στη γυάλα υπήρχε ένα μεταλλικό μπεζ τσαντάκι που μέσα του υπήρχαν ξύλα κανέλας και κλαδάκια λεβάντας, όπως επιθυμούσε η Νύφη για το στολισμό του τραπεζιού. Το νυφικό τραπέζι είχε όμοιες συνθέσεις μαζί με λευκά κεράκια, ενώ αριστερά και δεξιά το στόλιζαν δύο πανέμορφες λευκές λαμπάδες στολισμένες με κανέλα και λεβάντα. Ο ρομαντικός στολισμός του νυφικού τραπεζιού ολοκληρώθηκε με ένα λιλά φιόγκο στο κέντρο του, με 2 λευκά φανάρια μπροστά του ενώ λιλά οργάντζα είχε στρωθεί περιμετρικά σε όλο το μήκος του.
Ανάλογα είχε διακοσμηθεί και το τραπέζι της γαμήλιας τούρτας, γύρω από το οποίο είχε στολιστεί λιλά οργάντζα, ενώ η γαμήλια τούρτα είχε κι εκείνη διακοσμηθεί με λεβάντα και κανέλα και λιλά κορδέλες. Οι πισίνες δίπλα στο νυφικό τραπέζι φώτιζαν στο αγαπημένο χρώμα της Νύφης μας ενώ επέπλεαν πάνω στο νερό διακοσμητικές φωτιζόμενες μπάλες πάλι σε λιλά χρωματισμούς.

Στολισμός γάμου σε λιλά χρωματισμό στο κτήμα Carpe Diem

στολισμος γαμου με κανελα και λεβαντα

Μια επιπλέον όμορφη πινελιά στο θέμα της διακόσμησης ήταν το τραπέζι ευχών, το οποίο είχε τοποθετηθεί δίπλα από το Bar μας. Ήταν και αυτό στολισμένο στα αγαπημένα χρώματα της Νύφης, ενώ το βιβλίο ευχών ήταν λευκό με χαραγμένα τα αρχικά των ονομάτων του Γαμπρού και της Νύφης με λιλά γράμμματα. Ακόμα υπήρχαν 3 όμορφες γυάλες με διάγορα γλυκίσματα, όπως σοκολατάκια, marshmallow και κουφέτα σαν αντάλλαγμα για τις ευχές που έγραφαν οι καλεσμένοι στους νεόνυμφους, ενώ δύο μπουκέτα από πολύχρωμες μαργαρίτες και λευκές ζέρμπερες έδινα ένα χαρούμενο τόνο στο τρπέζι των ευχών.
Διάφορα λευκά φανάρια είχαν τοποθετηθεί σε όλο το διάδρομο από όπου θα πέρναγε το Νεόνυμφο ζευγάρι, καθώς επίσης μερικά στόλιζαν και το γκαζόν δίνοντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Στα δέντρα μας κρεμόντουσαν λευκές και λιλά κορδέλες στις οποίες είχαν δεθεί φαναράκια, ενώ στην ελιά μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου είχε κρεμαστεί η νυφική κούνια σε λιλά και λευκούς χρωματισμούς.

τραπεζι ευχων στο κτημα Carpe Diem στην Πάρνηθα

Άφιξη καλεσμένων στο Κτήμα Carpe Diem στην Πάρνηθα.

Οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν στο κτήμα Carpe Diem γύρω στις 9 το βράδυ. Στο Bar τους περίμεναν δροσιστικά ποτά όπως Kir Royal, Sangria και Fruit Punch, ενώ υπήρχαν και ψιλοκομμένα δροσερά λαχανικά με dip από mousse roquefort και dressing thousand island για να συνοδέψουν τα ποτά τους. Ο Maitre μαζί με την κοπέλα στην υποδοχή περνούσαν τους καλεσμένους στις θέσεις τους σύμφωνα με το πλάνο και τη λίστα που είχαν φτιάξει οι Νίοπαντροι, ενώ οι σερβιτόροι προσέφεραν διάφορα  amuse bouche για καλωσόρισμα και για να ανοιχθεί η όρεξη των καλεσμένων, όπως Canapé prosciutto Πάρμας,  Τοματίνι mozzarella, Μπαλίτσα από mousse φέτας και μαιντανό  και Κοτόπουλο yakitori μέχρι να έρθει το νιόπαντρο ζευγάρι.

Άφιξη Νεονύμφων.

Ο Φώτης και η Σταυριάννα δεν άργησαν  να έρθουν, γιατί δεν ήθελαν να δυσανασχετησούν τους καλεσμένους τους. Οι Νιόπαντροι αμέσως μετά το μυστήριο του Γάμου, κατέφθασαν στο Κτήμα Δεξιώσεων μας, στο Carpe Diem στην Πάρνηθα. Δεν πήγαν για την καθιερώμένη φωτογράφιση, γιατί όπως μας είπαν έιχαν κανονίσει next day shooting. Τους υποδεχτήκαν οι παρκαδόροι και αμέσως ήρθαμε και μεις μαζί με το maitre για να τους ευχηθούμε.Ύστερα από το καλωσόρισμα, αφήσαμε το maitre να τους προσφέρει Kir Royal αλλά και να δώσει οδηγίες στους νεόνυμφους για το πως θα κάνουν την είσοδό τους, το πως θα κόψουν τη Γαμήλια τούρτα τους, το πότε θα χορέψουν το πρώτο τους Γαμήλιο Χορό καθώς και το πότε και πως θα γίνει η παρουσίαση του Buffet από τους Chefs μας. Μετά από λίγο χαμήλωσαν τα φώτα και άρχισε να παίζει δυνατά το τραγούδι εισόδου. Όλα ήταν έτοιμα για μια εντυπωσιακή είσοδο του ζευγαριού!

Πρώτος Χορός.

Ύστερα από μια εντυπωσιακή είσοδο, η γαμήλια δεξίωση συνεχίστηκε με την κοπή της Γαμήλιας τούρτας, και έπειτα πήρε σειρά ο πρώτος χορός.

Ύστερα από ένα πολύ εντυπωσιακό πρώτο χορό, ο maitre οδήγησε τους νιόπαντρους στο Buffet για να τους κάνουν παρουσίαση  των εδεσμάτων οι chefs μας. Δροσερές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, πλούσια ποικιλία από κρεατικά και συνοδευτικά είχε επιλέξει για τους καλεσμένους τους το ευτυχές ζευγάρι, περίμεναν να ικανοποιήσουν τους ουρανίσκους των καλεσμένων. Ύστερα από την παρουσίαση του Buffet οι νίοπαντροι ενέκριναν αμέσως το menu έτσι και εμείς σερβίραμε το Νυφικό τραπέζι και ανοίξαμε το Buffet ώστε να ξεκινήσουν οι καλεσμένοι να διαλέγουν το τι εδέσματα θα βάλουν στο πιάτο τους.

Το γαμήλιο Πάρτυ ξεκινά.

Αφού είχαν τελειώσει όλοι οι καλεσμένοι με τα πιάτα τους, το ζευγάρι ξεκίνησε να περνάει από όλα τα τραπέζια των καλεσμένων για να τους ευχαριστήσει που βρέθηκαν σε αυτήν την Ευχάριστη Μέρα της Ζωής τους.
Αμέσως μετά ξεκίνησε ο Dj μας να παίζει δυνατά από τα ηχεία διάφορα παραδοσιακά τραγούδια του Γάμου. Τότε η Νύφη μαζί με το Γαμπρό άρχισαν να σέρνουν το χορό, όπου τους ακολούθησαν οι οικογένειες τους, οι συγγενείς τους και οι φίλοι τους. Το Γαμήλιο Γλεντι συνεχίζονταν με διάφορα νησιώτικα, με ηπειρώτικα, με συρτά, με τσιφτετέλια, με ζεϊμπέκικα, με χασαποσέρβικα. Γύρω στις 2 το πρωί έγινε ένα ευχάριστο διάλειμμα. Έφθασε η στιγμή να “πετάξει” η Νύφη την ανθοδέσμη της. Έτσι μαζεύτηκαν όλες οι ελεύθερες  κοπέλες να διεκδικήσουν  την ανθοδέσμη από τη Θεά τύχη και από το Χέρι της Σταυριάννας. Ύστερα από το ευχάριστό και όμορφο αυτό έθιμο, το γλέντι κορυφώθηκε με Disco, με ελληνικά και ξένα Pop, με 70′s, με R’n’B, με Rock και Beat και οι Νεόνυμφοι συνέχιζαν να διασκεδάζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα videos από τη Δεξίωση Γάμου του Φώτη και της Σταυριάννας και όχι μόνο στο κανάλι μας στο youtube.

“Ήταν όλα άψογα”… “10′ και λίγο είναι”… “Περισσότερα βρήκαμε, λιγότερα δε βρήκαμε”…

Όταν έφυγαν όλοι οι καλεσμένοι, καθίσαμε με το νεόνυμφο ζευγάρι για να μας πει τις εντυπώσεις, τα σχολία του αλλά και το τι τους είπαν οι καλεσμένοι τους, για το κτήμα μας, για το φαγητό μας αλλά και για την εξυπηρέτηση μας. Δείτε τι είπαν ο Φώτης και η Σταυριάννα στην camera του Carpe Diem.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Φώτη και τη Σταυριάννα που μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω videos και να τους ευχηθώ να είναι πάντα τόσο ερωτευμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα!!!

2 thoughts on “Καταπληκτική Δεξίωση Γάμου στο Κτήμα Δεξιώσεων Carpe Diem”

 1. Σωτηρία Σάκουλα

  Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για γαμο για τις 24 Αυγουστου για 140 ατομα

  1. Μαρία Δαμάσκου

   Καλησπέρα κυρία Σακούλα,
   Δυστυχώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τις 24/08/2019, σας έχουμε απαντήσει με email. Οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *