Δεξίωση Γάμου στο Κέντρο Δεξιώσεων Carpe Diem

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 διοργανώσαμε στο Κέντρο Δεξιώσεων Carpe Diem τη Δεξίωση Γάμου του Ηρακλή και της Νίκης. Το νιόπαντρο ζευγάρι εμπιστεύτηκε εμάς για να διοργανώσουμε τη Δεξίωση του Γάμου του και όπως μας είπαν μετά ήταν πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν…

Στολισμός Δεξίωσης

Stolismos gamou me elia kai triantafylla

Το χρώμα της Δεξίωσης του Γάμου ήταν το λαδί. Οι ροτόντες των καλεσμένων είχαν λαδί runner το οποίο ταίριαζε πολύ με την ανθοσύνθεση που είχε επιλέξει η Νύφη για το στολισμό του τραπεζιού. Η σύνθεση των λουλουδιών περιλάμβανε λευκά τριαντάφυλλα, λευκή γυψοφύλλη, και κλαδάκια ελιάς. Στο νυφικό τραπέζι είχαν τοποθετηθεί δύο λαμπάδες μία αριστερά και μία δεξιά που στο τελείωμα τους τις αγκάλιαζαν κλαδάκια ελιάς με λευκά τριαντάφυλλα και γυψοφύλλη. Στο κέντρο του νυφικού τραπεζιού υπήρχαν δυο πολύ ρομαντικές συνθέσεις με τα παραπάνω λουλούδια σε σχήμα καρδιάς, ενώ είχαν τοποθετηθεί λαδί πετρούλες σε όλο το μήκος του νυφικού τραπεζιού, οι οποίες γυάλιζαν καθώς έπεφταν τα φώτα και έδιναν κι εκείνες τη λάμψη τους.
Ανάλογα είχε διακοσμηθεί και το τραπέζι της γαμήλιας τούρτας. Γύρω του υπήρχε ένα λαδί runner και η τούρτα είχε κι εκείνη διακοσμηθεί με λευκά τριαντάφυλλα και κλαδάκια ελιάς που έδειχναν όμορφα πάνω στο λευκό της χρώμα. Μια επιπλέον όμορφη πινελιά στο κομμάτι της διακόσμησης ήταν το τραπέζι των ευχών για το ζευγάρι. Είχε αντίστοιχα λαδί runner όμορφα τοποθετημένο, ενώ πάνω στο τραπέζι είχαν τοποθετηθεί μικρά μπουκετάκια από κλαδάκια ελιάς, λευκά τριαντάφυλλα και γυψοφύλλη καθώς και διάφορα φαναράκια αναμμένα τα οποία έδιναν ένα πολύ ρομαντικό και παραμυθένιο τόνο. Ακόμα στο τραπέζι ευχών υπήρχαν δυο γυάλες με λευκά κουφέτα και ολόφρεσκα maccarone σαν δώρο για τους καλεσμένους που θα έγραφαν την ευχή τους.
Διάφορα φαναράκια είχαν τοποθετηθεί και στην είσοδο για μια όμορφη και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ενώ στον εξωτερικό χώρο, είχαμε στολίσει με λαδί κορδέλες τα δένδρα μας ενώ πάνω στις κορδέλες είχαν δεθεί και κρέμονταν μικρά λευκά φαναράκια. Στους βραχόκηπους είχαν τοποθετηθεί κεράκια και λαδί μαξιλάρες ενώ στο πεύκο κρέμονταν μια Νυφική κούνια σε λαδι απόχρωση. Στις σκάλες που οδηγούσαν στην κύρια είσοδο είχαν τοποθετηθεί μεγάλα λευκά φανάρια με λαδί κορδέλες ενώ στα κάγκελα είχε πλεχτεί όμορφα λαδί οργάντζα.

Άφιξη καλεσμένων

Ήταν περίπου 9:30 το βράδυ όταν οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να φθάνουν στο Κέντρο Δεξιώσεων μας στους πρόποδες της Πάρνηθας. Τους υποδεχτήκαμε θερμά προσφέροντας τους Sangria και Bellini ενώ πάνω στο welcome bar υπήρχαν μπατονέτες λαχανικών με mousse roquefort και πάστα ελιάς. Παίρνοντας λοιπόν οι καλεσμένοι το welcome drink, η κοπέλα στην υποδοχή καθώς και ο maitre ενημέρωναν τους καλεσμένους για το ποια είναι η θέση τους στα τραπέζια, σύμφωνα με τη λίστα που είχαν φτιάξει ο Γαμπρός και η Νύφη. Οι σερβιτόροι μας, καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι να ανοίξει το Buffet πρόσφεραν στους καλεσμένους διάφορα amuse bouche όπως Canapé με mousse λευκού ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο, Tortillas με κοτοσαλάτα και Canapé prosciutto Πάρμας.

Άφιξη Νεονύμφων

Ο Ηρακλής και η Νίκη δεν άργησαν  να έρθουν στο κέντρο δεξιώσεων μας. Δεν ήθελαν να δυσανασχετησούν τους καλεσμένους τους. Οι Νιόπαντροι μετά το μυστήριο του Γάμου, δεν πήγαν στο νέο τους σπίτι για φωτογράφιση, θα έβγαζαν στους στολισμένους κήπους μας την ώρα που θα έτρωγαν οι καλεσμένοι τους, έτσι γύρω στις 10:20 το βράδυ κατέφθασαν στο Carpe Diem. Τους υποδεχτήκαν οι παρκαδόροι και αμέσως ήρθαμε και μεις μαζί με το maitre για να τους ευχηθούμε .Ύστερα από το καλωσόρισμα, αφήσαμε το maitre να τους προσφέρει Bellini αλλά και να δώσει οδηγίες στους νεόνυμφους για το πως θα κάνουν την είσοδό τους, το πως θα κόψουν τη Γαμήλια τούρτα τους, το πότε θα χορέψουν το πρώτο τους Γαμήλιο Χορό καθώς και το πότε και πως θα γίνει η παρουσίαση του Buffet από τους Chefs μας.

Παρουσίαση Buffet

Ύστερα από τον ρομαντικό πρώτο χορό με ένα πρωτότυπο τραγούδι, ο maitre οδήγησε τους νεόνυμφους στο Buffet για να τους κάνουν παρουσίαση  των εδεσμάτων οι chefs μας. Το ευτυχές ζευγάρι ύστερα από την παρουσίαση του Buffet ενέκρινε αμέσως το menu που είχε επιλέξει, έτσι εμείς ανοίξαμε το Buffet ώστε να ξεκινήσουν οι καλεσμένοι να διαλέγουν το τι εδέσματα θα βάλουν στο πιάτο τους ενώ σερβίραμε το νυφικό τραπέζι.

Το Γαμήλιο Πάρτυ ξεκινά

Αφού είχαν τελειώσει όλοι οι καλεσμένοι με το σερβίρισμα από το Buffet, το ζευγάρι ξεκίνησε να περνάει από όλα τα τραπέζια των καλεσμένων για να τους ευχαριστήσει που βρίσκνταν μαζί τους στην πιο Ευχάριστη μέρα της Ζωής τους.
Αμέσως μετά ξεκίνησε ο Dj μας να παίζει δυνατά διάφορα παραδοσιακά τραγούδια του Γάμου. Τότε η Νύφη μαζί με το Γαμπρό άρχισαν να σέρνουν το χορό, όπου τους ακολούθησαν οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους. Το Γαμήλιο Γλέντι συνεχίζονταν με διάφορα δημοτικά, με νησιώτικα, με χασαποσέρβικα, με συρτά, με ζεϊμπέκικα, με τσιφτετέλια  και γύρω στη 1 η ώρα, ενώ η πίστα ήταν γεμάτη και οι Νεόνυμφοι διασκέδαζαν και χόρευαν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η Νύφη μας, ήθελε να τηρήσει το έθιμο του πετάγματος της Ανθοδέσμης και ο Γαμπρός το έθιμο του πετάγματος της καλτσοδέτας της νύφης. Έτσι έγινε ένα ευχάριστο διάλειμμα για να τηρήσει το Ζευγάρι τα ωραία αυτά έθιμα. Έτσι στην πίστα ανέβηκαν όλες οι ελεύθερες κοπέλες, όπως και όλοι οι ελεύθεροι άνδρες αμέσως μετά.
Ο άνδρας που έπιασε την καλτσοδέτα καθώς και η κοπέλα που έπιασε την ανθοδέσμη είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το έθιμο, να χορέψουν ένα ρομανικό χορό για να γνωριστούν. Έτσι και έγινε!!! Ο Dj έβαλε ένα τραγούδι blues για να χορέψουν… Ακολούθησαν και άλλα ζευγάρια να χορεύουν στη πίστα μαζί τους.
Μετά το ευχάριστο αυτό διάλειμμα, το πάρτυ στη Δεξίωση Γάμου του Ηρακλη και της Νίκης συνεχίστηκε σε ρυθμούς Club. Αυτή τη φορά άρχισαν να ακούγονται δυνατά από τα ηχεία, Disco, ελληνικά και ξένα Pop, 70′s, R’n’B, Rock, Beat, Latin και οι Νεόνυμφοι συνέχιζαν να διασκεδάζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέχρι τις 4:30 το πρωί.Περάσαμε πιο ωραία απ’ ότι πιστεύαμε…

Όταν τελείωσε η Δεξίωση του Γάμου  του Ηρακλή και της Νίκης, καθίσαμε με το Νιόπαντρο Ζευγάρι για να του ευχηθούμε αλλά και να πει στην camera μας το πως πέρασαν οι ίδιοι καθώς και οι καλεσμένοι τους στο Γαμήλιο Πάρτυ τους. Δείτε τι μας είπαν…

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ηρακλή και τη Νίκη που μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω videos και να τους ευχηθώ να ζήσουν και να ευτυχήσουν και ο γάμος τους να είναι η αρχή μιας ατελείωτης χαράς, ευτυχίας, ευημερίας και αρμονίας που να τους συνοδεύει γλυκά και τους δύο για πάντα.

2 thoughts on “Δεξίωση Γάμου στο Κέντρο Δεξιώσεων Carpe Diem”

  1. Παιδιά είμαι η αδελφή του Ηρακλή

    ήταν παραπάνω από φανταστικά ήταν σούπερ!!!!!!

    1. Μαρία Δαμάσκου

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Ιωάννα. Χαιρόμαστε που περάσατε Supe!!!!!. Ευχόμαστε να σου ζήσουν τα παιδιά και ότι καλύτερο για σένα!!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *