Βάπτιση του μικρού Νικόλα

Η Δεξίωση της Κυριακής 19/06/2011 είχε ένα “Ναυτάκι” για πρωταγωνιστή, το μικρό Νικόλα… Οι γονείς του μικρού Νικόλα καθώς και ο θείος του επέλεξαν εμάς να διοργανώσαμε τη Δεξίωση Βάπτισης για το μικρό “Ναυτάκι”.
Ένα πρωτόγνωρο συμβάν για εμάς ήταν η αγάπη του Θείου, προς το μικρό Νικόλα. Ο θείος, Νίκος και αυτός, είχε αναλάβει ολόκληρο το στολισμό και το concept της Βάπτισης τόσο στην εκκλησία όσο και στην Αίθουσα Δεξιώσεων μας. Αγαπάει τόσο πολύ το μικρό του ανηψάκι που δεν θα άφηνε κανέναν να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες του στολισμού καθώς και με το concept της Βάπτισης.

Στολισμός Βάπτισης

Με πολύ μεράκι, όμορφο γούστο και πρωτότυπες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο Στολισμός για τη Βάπτιση του μικρού Νικόλα. Το θέμα της Βάπτισης ήταν το Navy ή αλλιώς Ναυτικό. Τα χρώματα που επέλεξε ο Θείος Νίκος για το μικρό Νικόλα ήταν το κόκκινο, το λευκό και το μπλε navy.
Στα τραπέζια των καλεσμένων είχαν πλεχτεί όμορφα μπλε και κόκκινες κορδέλες, ενώ στη μέση του κάθε τραπεζιού υπήρχε μια πολύ όμορφη γυάλα, η οποία είχε στολιστεί γύρω γύρω με κόκκινη κορδέλα και με μπλε και άσπρα κορδονάκια ενώ μια μπλε άγκυρα στη μέση τόνιζε το “Ναυτικό” θέμα. Μέσα σε κάθε γυάλα υπήρχαν μεγάλα λευκά βότσαλα ενώ στη μέση υπήρχε ένα λευκό κερί. Η τελευταία λεπτομέρεια που ολοκλήρωνε το στολισμό του τραπεζιού ήταν ότι όλες οι πετσέτες για τους καλεσμένους είχαν δεθεί όμορφα με μπλε και άσπρα κορδονάκια.
Στην είσοδο απέναντι από το Welcome Bar είχε στολιστεί και το τραπέζι για τις ευχές. Οι καλεσμένοι μπορούσαν να γράψουν τις ευχές τους σε ένα πρωτότυπο βιβλίο ευχών… Το βιβλίο ευχών ήταν ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του μικρού Νικόλα και πάνω σε κάθε σελίδα κρέμονταν λευκές, κόκκινες και μπλε κορδέλες που στο τελείωμα τους είχαν δεθεί μικρές άσπρες και γαλάζιες καρτούλες όπου εκεί μπορούσε να γράψει την ευχή του ο κάθε καλεσμένος. Σαν αντάλλαγμα οι καλεσμένοι είχαν να διαλέξουν από ποικιλία ζαχαρωτών και καραμελών. Το τραπέζι των ευχών είχε στολιστεί στις αποχρώσεις του λευκού, του κόκκινου και του μπλε ενώ κρέμονταν ένα πολύ όμορφο λευκό ύφασμα με μπλε ρίγες που θύμιζε τη στολή του Ναύτη. Πάνω στο τραπέζι για τις ευχές είχε τοποθετηθεί ένα πανέμορφο καράβι και ένας φάρος που τελειοποιούσαν το ναυτικό στολισμό μας.
Εξίσου προσεγμένος  ήταν και ο στολισμός στον εξωτερικό μας χώρο. Στις σκάλες έτρεχαν λευκές και μπλε γάζες ενώ πάνω τους διακοσμούσαν το χώρο σχοινιά με ναυτικούς κόμπους και γυάλες ίδιες με αυτές των τραπεζιών των καλεσμένων. Στο πλατύσκαλο είχαν τοποθετηθεί μεγάλα λευκά φανάρια με κόκκινες και μπλε κορδέλες. Αριστερά από την κύρια είσοδο είχαν τοποθετηθεί δύο μπλε κουπιά που έγραφαν το όνομα του μικρού μας ναύτη, Νίκος, ενώ δεξιά από τη κύρια είσοδο υπήρχε ένα μπλε τιμόνι από καράβι. Οι βραχόκηποι είχαν στολιστεί με κόκκινα καραβόπανα και στα
δέντρα μας είχαν δεθεί πολλές κορδέλες στους ίδιους χρωματισμούς ενώ στην ελιά είχε δεθεί μία κόκκινη κούνια που από κάτω της είχαν τοποθετηθεί μπλε μαξιλάρες για να κάνει μια όμορφη φωτογράφιση ο μικρός Νικόλας.

Δεξίωση

Η Δεξίωση ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι όπου οι καλεσμένοι άρχισαν να φθάνουν στην Αίθουσα Δεξιώσεων μας. Τους υποδεχτήκαμε με θέρμη προσφέροντας τους από το Welcome Bar δροσιστική Sangria, fruit punch και μπατονέτες λαχανικών με mousse roquefort. Ο Maitre μαζί με την κοπέλα υποδοχής πέρναγε τους καλεσμένους στις θέσεις τους σύμφωνα με τη λίστα που είχαν φτιάξει οι γονείς του μικρού Νικόλα. Οι σερβιτόροι μας πρόσφεραν στους καλεσμένους μέχρι να ανοίξει το Buffet διάφορα amuse bouche όπως Canapé με mousse καπνιστού σολομού και μαύρο χαβιάρι, Ρολό jambon με κρέμα τυριών πάνω σε δροσερό αγγουράκι, Spring Rolls με plum sauce και Ταρτάκι με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και κάπαρη. Οι πανευτυχείς γονείς ήρθαν γύρω στη μιάμιση μαζί με το μικρό Νικόλα στη αγκαλιά τους. Δεν ήθελαν να κάνουν εντυπωσιακή είσοδο, πήραν από ένα ποτηράκι Sangria και πέρασαν στην Αίθουσα Δεξιώσεων μας για να καθίσουν και αυτοί στη θέση τους. Μετά από μισή ώρα και ενώ όλοι οι καλεσμένοι είχαν φθάσει στην Αίθουσα Δεξιώσεων μας, ο Maitre συνεννοήθηκε με τον πατέρα του μικρού Νικόλα για να ανοίξει το Buffet ώστε να ξεκινήσουν οι καλεσμένοι να σερβίρονται. Έτσι και έγινε, πρώτοι πέρασαν οι γονείς του μικρού μας “Ναύτη” όπου τους περίμενε στο Buffet μας ο chef, για να τους ευχηθεί και να τους κάνει παρουσίαση τις Δημιουργίες μας. Δροσερές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, πλούσια ποικιλία από κρεατικά και συνοδευτικά είχαν επιλέξει για τους καλεσμένους τους.

Το γλέντι ξεκινά

Αφού είχαν περάσει όλοι οι καλεσμένοι από το Buffet, η ορχήστρα του Νίκου Χατζόπουλου άρχισε σιγά σιγά να κουρδίζει τα όργανα και να ετοιμάζεται για να ξεκινήσει το γλέντι. Το πρώτο τραγούδι, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, το αφιέρωσε εννοείται στο μικρό Νικόλα και στους γονείς. Ήταν ένα τραγούδι γεμάτο ευχές για το μικρό μας “Ναυτάκι” σε νησιώτικο ρυθμό… Αμέσως η οικογένεια σηκώθηκε να χορέψει με το μικρό μας πρωταγωνιστή αγκαλιά.

Το γλέντι συνεχιζόταν με το Νίκο Χατζόπουλο να δίνει ρεσιτάλ με το βιολί του. Τον ακούσαμε να παίζει νησιώτικα, συρτά, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια, μέχρι και ποντιακή λύρα έκανε το βιολί του…

Στη συνέχεια τους καλεσμένους τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Τη σκυτάλη στο τραγούδι την πήρα ο ευτυχής πατέρας, ο οποίος τραγούδησε σαν μεγάλος καλλιτέχνης. Όλοι οι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν από το θάρρος του ευτυχή πατέρα και άρχισαν τα πειράγματα. Τα κινητά άρχισαν αμέσως να γράφουν βιντεάκια για να αποθανατίσουν αυτή την αυθόρμητη στιγμή, ενώ το κέφι και ο χορός συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό.

Γύρω στις 8 ο Νίκος Χατζόπουλος και η ορχήστρα του σταμάτησαν να παίζουν, όχι δεν τελείωσε ο χορός και το γλέντι, απλά έκαναν ένα μικρό διάλειμμα και συνέχισαν να παίζουν μέχρι τις 10:30 το βράδυ!!!!

Το καλύτερο φαγητό σε Δεξίωση… τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά!!!!

Όταν τελείωσε η Δεξίωση Βάπτισης του μικρού Νικόλα καθίσαμε με το Μάκη και τη Χρύσα, τους γονείς του μικρού μας “Ναύτη”, να μας πουν το πως περάσαν οι ίδιοι και οι καλεσμένοι τους. Δε θα σας το περιγράψω απλά δείτε στο video το τι μας είπαν…

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Μάκη και τη Χρύσα που μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω videos και να τους ευχηθώ να τους ζήσει ο μικρός Νικόλας, να είναι καλότυχος και να τον καμαρώσουν και Γαμπρό!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *