Συνταγή για Cocktail Margarita

Συνταγή Margarita Cocktail

Δεν υπάρχει τρανταχτή απόδειξη για το πότε εφευρέθηκε το Cocktail Μαργαρίτα. Η πλέον αποδεκτή από όλες τις ιστορίες είναι ότι η Μαργαρίτα εφευρέθηκε τον Οκτώβριο του 1941 στο μπαρ Hussong στην πόλη Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco.
Ένα απόγευμα ο Don Carlos πειραματιζόταν με ανάμειξη νέων ποτών, όταν μια αριστοκρατική επισκέπτρια έφτασε στο μπαρ του, η Margarita Henkel,  κόρη ενός Γερμανού πρεσβευτή. Της πρόσφερε ένα από τα νέα του ποτά, το οποίο το ονόμασε Μαργαρίτα από το όνομα της γυναίκας που το δοκίμασε πρώτη.
Μια άλλη ιστορία κάνει λόγο για μια όμορφη χορεύτρια  από το Μεξικό ονόματι Marjorie King Rita De La Rosa, η οποία έπινε μόνο τεκίλα, και για χάρη της ο μπάρμαν  Carlos Herrera, το 1938, έφτιαχνε το συγκεκριμένο Cocktail για να πίνει πριν τις παραστάσεις της.
Σίγουρα όμως είναι το απολαυστικότερο Cocktail με βάση την τεκίλα. Τι λέτε πάμε μαζί να το φτιάξουμε;

Recipe Cocktail Margarita

  • 40 ml Tequila (τεκιλα)
  • 20 ml triple sec
  • 15 ml Φρέσκος χυμός lime
  • Αλάτι για τη μπορντούρα στο ποτήρι
  • Πάγο

Συνταγή Margarita Cocktail

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail  (σε σχήμα Υ), ή ένα ποτήρι μαργαρίτα αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω από το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα (οι bartenders ονομάζουν την όλη διαδικασία frosting).
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά (δεν χτυπάμε όμως με μανία)! Μόλις το σέικερ “ιδρώσει”, το ανοίγουμε και γεμίζουμε το περιεχόμενό του στα ποτήρια που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε με καλαμάκια.
Τέλος γαρνίρουμε με μία ροδέλα lime.

Στην Υγειά σας!!

3 thoughts on “Συνταγή για Cocktail Margarita”

  1. εγω το εκανα πρωτη φορα και ηπια και πρωτη φορα αυτην που εφτιαξα….αλλα πρεπει να επεσε αλατι μεσα γτ ηταν αλμηρη!

    1. Νικόλας Δαμάσκος

      Jim δώσε λίγο περισσότερη προσοχή στην μπορντούρα του ποτηριού. Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail, αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω από το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα. Έτσι αποφεύγουμε να πέσει αλάτι στο ποτό μας, και θα έχεις το καλύτερο cocktail μαργαρίτα!!! Ακόμα αν σε δυσκολεύει πολύ το στάδιο με την μπορντούρα, μπορείς να το παραλείψεις, μιας και είναι εφέ μόνο για το μάτι και την εμφάνιση του ποτηριού!! Ξαναδοκίμασε, είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρεις!!
      Στην υγεία σου…

  2. Pingback: Κοκτέιλ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – Margaritabook

Leave a Reply to jim Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *