Σήμερα σας παραθέτουμε μια καταπληκτική συνταγή για τους λάτρεις των τυριών. Η συνταγή αυτή μπορεί να συνοδέψει τέλεια το κρασί σας, ακόμα μπορεί να σερβιριστεί στην αρχή ενός μενού σαν amuse bouche ή τέλος να σερβιριστεί αντί για πιατέλα τυριών.
Υλικά συνταγής:
- 400 γρ ανθότυρο
- 100 γρ φέτα
- 400 γρ μανούρι
- 20 τμχ φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
- 100 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 150 γρ αποξηραμένα σύκα
- 40 γρ κόκκους κόκκινου πιπεριού
- 50 γρ αποξηραμένος ανανάς
- 400 γρ φιστίκια Αιγίνης τριμμένο ή 300 γρ καρυδόψιχα τριμμένη ή 300 γρ παπαρουνόσπορο ή 300 γρ σουσάμι
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό.
Πολτοποιούμε όλα τα τυριά σε ένα μπλέντερ. Μόλις πολτοποιηθούν ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φύλλα ζελατίνης. Τα δουλεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ενσωματωθούν και τα φύλλα ζελατίνης στο μείγμα.
Απλώνουμε σε πάγκο μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και στρώνουμε πάνω το μείγμα τυριών.
Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρούς κύβους (μπρινουάζ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα τυριών μας.
Προσθέτουμε ακόμα στο μείγμα μας τους κόκκους κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι.
Τυλίγουμε τη λαδόκολλα (ή το αλουμινόχαρτο), σε ρολό κυλώντας το πάνω στον πάγκο, για να πάρει ένα ομοιόμορφο κυλινδρικό σχήμα.
Το τοποθετούμε 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και αφού έχει παγώσει το ξετυλίγουμε.
Σε ένα σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και περνάμε την τερίνα ώστε να αποκτήσει λίγη υγρασία εξωτερικά. Τέλος περνάμε την τερίνα από τους ξηρούς καρπούς που έχουμε επιλέξει, φυστίκια Αιγίνης, παπαρουνόσπορο,σουσάμι ή καρυδόψιχα.
Τέλος κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες και τις στήνουμε σε μια πιατέλα.
Καλή σας απόλαυση!!
σε αυτην την συνταγη μπορουμε αντι για αποξηραμενα φρουτα να βαλουμε διαφορες πιπεριες
Σε αυτήν τη συνταγή μπορούμε να βάλουμε ότι επιθυμούμε. Δοκιμάστε την όπως σας αρέσει!!