Το κλειδί της επιτυχίας αυτού του απλού αλλά γευστικού πιάτου βρίσκεται στην ποιότητα και στην φρεσκάδα των υλικών, γι’αυτό χρησιμοποιήστε μόνο ότι καλύτερο και ότι πιο φρέσκο βρείτε. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά για 4 μερίδες.
Υλικά:
- 500 γρ. βουβαλίσια mozzarella
- 3 μεγάλες, ώριμες τομάτες
- 1 χούφτα φύλλα από φρέσκο βασιλικό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλιά σούπας ξεπλυμένη κάπαρη
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τη mozzarella και τις τομάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στο πιάτο ή στην πιατέλα.
Πασπαλίζουμε πάνω από τη τομάτα και τη mozzarela τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε ελαφρά το παρθένο ελαιόλαδο και το ξύδι μας σε ένα μικρό μπολ, και το περιχύνουμε πάνω στις τομάτες και τη mozzarella.
Διασκορπίζουμε την κάπαρη στην επιφάνεια του πιάτου και σερβίρουμε.