Στολισμός βάπτισης με θέμα θάλασσα

Στις 22 Ιουλίου 2012 διοργανώσαμε τη βάπτιση δύο διδύμων αγοριών, του μικρού Δημήτρη και του μικρού Γιώργου. Το θέμα που επέλεξαν οι ευτυχείς γονείς για να ντύσουμε την αίθουσά μας ήταν η Θάλασσα. Τι λέτε πάμε να δούμε τη διακόσμηση με θέμα τη θάλασσα;;

Στολισμός τραπεζιού καλεσμένων

Το κύριο χρώμα που επικρατούσε στην αίθουσα δεξιώσεων μας, δεν μπορούσε να ήταν άλλο από το μπλε της θάλασσας. Η αλήθεια ήταν ότι όχι μόνο έδινε ένα χαρούμενο καλοκαιρινό ύφος στην αίθουσα μας, αλλά ταίριαζε απόλυτα και με τους μικρούς πρωταγωνιστές μας, καθώς ήταν και τα δύο αγοράκια.
Στις ροτόντες των καλεσμένων είχε στρωθεί μπλε γάζα κομμένη σε ακανόνιστο σχήμα, όπου πάνω είχαν τοποθετηθεί μικροί και μεγάλοι αστερίες, κοχύλια καθώς και πολλά μικρά βοτσαλάκια. Πάνω στη μπλε τη γάζα, στη θάλασσα δηλαδή, είχε τοποθετηθεί και “επέπλεε” ένα μικρό καραβάκι σε λευκό και θαλασσί χρώμα, με το όνομα Δημήτρης γραμμένο πάνω του, ενώ στην άκρη της “θάλασσας” υπήρχε ένας φάρος στα ίδια χρώματα του καραβιού, όπου έγραφε το όνομα Γιώργος.
Σε κάθε καλεσμένο είχε τοποθετηθεί ένα διάφανο σακουλάκι το οποίο έκλεινε με μια ετικέτα όπου ήταν γραμμένα πάνω της, τα ονόματα των πρωταγωνιστών μας. Μέσα στο σακουλάκι υπήρχαν κρητικές δίπλες σε σχήμα φιόγκου σαν δώρο για όλους τους καλεσμένους.
vaptisi me thema thalassa

Στολισμός κεντρικού τραπεζιού

Στο κεντρικό τραπέζι είχε στρωθεί περιμετρικά μπλε γάζα, ενώ μπροστά του είχαν αφεθεί γαλάζια, μπλε και λευκά μπαλόνια που πέταγαν ως την οροφή, δεμένα όμως με λευκή κορδελίτσα, για να τα πιάσουν οι μικροί καλεσμένοι μας. Οι πετσέτες στο κεντρικό τραπέζι είχαν διπλωθεί σε σχήμα βεντάλια σε θαλασσί χρωματισμούς. Πάνω στο κεντρικό τραπέζι αριστερά και δεξιά είχαν τοποθετηθεί ένας φάρος και ένα καραβάκι σαν αυτά που βρίσκονταν στα τραπέζια των καλεσμένων ενώ διάσπαρτα βρίσκονταν αστερίες βοτσαλάκια και κοχύλια. Ο στολισμός του κεντρικού τραπεζιού ολοκληρώθηκε με μια σύνθεση από λευκά,θαλασσί και μπλε μπαλόνια η οποία βρίσκονταν πίσω δεξιά από το τραπέζι.
θεμα θαλασσα σε βαπτιση

Στολισμός τραπεζιού ευχών

Μια ακόμα πολύ όμορφη πινελιά στο κομμάτι του στολισμού με θέμα τη θάλασσα, ήταν και το τραπέζι των ευχών. Είχε αντίστοιχα μια γαλάζια γάζα στρωμένη περιμετρικά, ενώ στο κέντρο του είχε τοποθετηθεί μια πολύ όμορφη σύνθεση από λουλούδια με λευκά και μπλε τριαντάφυλλα, γιψοφύλλη καθώς και πρασινάδα. Το βιβλίο των ευχών ήταν γαλάζιο ενώ το εξώφυλλό το διακοσμούσαν αστερίες και κοχύλια. Πάνω στο τραπέζι ευχών βρίσκονταν γυάλες με θαλασσί γλειφιτζούρια καθώς λευκά και θαλασσί macarons και μπεζέδες που έμπαιναν σε χάρτινα χωνάκια σαν δώρο για τους καλεσμένους που έγραφαν την ευχή τους.
βαπτιση με θεμα τη θαλασσα
Εξίσου προσεγμένος  ήταν και ο στολισμός στους κήπους μας. Στις σκάλες έτρεχαν μπλε και γαλάζιες γάζες ενώ πάνω τους διακοσμούσαν το χώρο αστερίες, κοχύλια και βότσαλα. Στο πλατύσκαλο είχαν τοποθετηθεί δύο μεγάλα λευκά φανάρια με γαλάζιες και μπλε κορδέλες. Οι βραχόκηποι είχαν στολιστεί με μπλε και λευκές μαξιλάρες και στα δέντρα μας είχαν δεθεί πολλές κορδέλες στους ίδιους χρωματισμούς που στο τελείωμα τους κρέμονταν αστερίες και κοχύλια.

Εάν σκέφτεστε και εσείς να κάνετε τη βάπτιση του παιδιού σας το καλοκαίρι ελπίζουμε να σας δώσαμε μια ιδέα για τη διακόσμηση και για το στολισμό της δεξίωσης. Εμάς μας άρεσε πολύ και γι αυτό σας την προτείνουμε!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *