Ιδέες & Συμβουλές για πρωτότυπα Βιβλία Ευχών

Το να αφιερώσει κανείς ποιοτικό χρόνο με κάθε έναν από τους καλεσμένους του Γάμου του είναι μια πρόκληση, αλλά ένα βιβλίο ευχών, όπου φίλοι και συγγενείς θα καταγράψουν ιδιαίτερα συναισθήματα στο ευτυχισμένο ζευγάρι, μπορεί να είναι ένα απίθανος τρόπος να γεμίσουν κάποια κενά και να ξαναζήσει το ζευγάρι τις πιο όμορφες στιγμές της χαρούμενης αυτής ημέρας. Διαβάστε παρακάτω πέντε δημιουργικές παραλλαγές της παράδοσης του Βιβλίου Ευχών.Τραπέζι ευχών με καλοκαιρινό θέμα

Προτυπωμένες ερωτήσεις

Τι είναι: Για να αποφύγετε ένα βιβλίο γεμάτο «Σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον, οικογένεια Τάδε» θα μπορούσατε πολύ ευγενικά να κατευθύνετε τους καλεσμένοι σας να γίνουν πιο περιγραφικοί και αυθόρμητοι και να ενθαρρύνετε το χιούμορ και τη φαντασία τους, τυπώνοντας καρτούλες με χαριτωμένες ερωτήσεις.

Πώς γίνεται: Σκεφτείτε τις ιστορίες και τα συναισθήματα που θα θέλατε να διαβάσετε( και να ξαναζήσετε) περισσότερο και τυπώστε κάρτες με τέτοιου τύπου ερωτησούλες. Σκορπίστε τις σε ένα τραπέζι στην υποδοχή και τοποθετήστε δίπλα ένα μπωλ για να τις ρίχνουν μέσα οι καλεσμένοι σας αφού τις συμπληρώσουν. ‘Όπως και αν τις συντάξετε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο ώστε να απαντήσουν με άνεση και να ξεδιπλώσουν  τις προσωπικές τους σκέψεις.

Συμβουλή: Το μυστικό για να έχετε ωραίες απαντήσεις είναι να μην κάνετε τους καλεσμένους σας να νοιώσουν ότι γράφουν εξετάσεις ή διαγώνισμα! Περιοριστείτε σε δυο τρείς μόνο ερωτησούλες ανά κάρτα του τύπου:

  • Πώς γνωρίσατε τη νύφη και το γαμπρό;
  • Πώς καταλάβατε ότι είναι ερωτευμένοι;
  • Ποιο είναι το μυστικό για ένα τέλειο γάμο;
  • Μοιραστείτε μαζί μας μια αγαπημένη σας ανάμνηση για το ζευγάρι…
  • Τι θα σας μείνει αξέχαστο από την αποψινή δεξίωση;

Εις υγείαν!

Μπουκάλι από κρασί αντί για Βιβλίο ευχώνΜπορείτε στο τραπέζι της υποδοχής να τοποθετήσετε πέντε μπουκάλια κρασί. Ένα για κάθε επέτειό σας. Φροντίστε να προμηθευτείτε κρασί τέτοιο που με την παλαίωση να τελειοποιηθεί την χρονιά που σκοπεύετε να το ανοίξετε και ξεκινήστε εσείς σημειώνοντας με ένα χρυσαφί ή ασημί μαρκαδοράκι την χρονολογία που θα ανοιχτεί, δηλαδή ένα χρόνο μετά (στην πρώτη σας επέτειο) δύο χρόνια μετά και ούτω καθεξής. Μετά προσκαλέστε τους οικείους σας να γράψουν πάνω στα μπουκάλια ευχές, ώστε να σας θυμίζουν την αγάπη τους όταν με το καλό γιορτάσετε τις πρώτες επετείους του Γάμου σας.
Συμβουλή: Σιγουρευτείτε ότι θα φυλάξετε τα μπουκάλια σε σκιερό και δροσερό μέρος, τοποθετημένα πλαγίως, εώς ότου έρθει η ώρα να τα γευτείτε.

Το Δέντρο των Ευχών

Τι είναι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, ακόμα και πραγματικά κλαδιά δέντρου, ώστε να κρεμάσουν πάνω τους οι καλεσμένοι σας τις όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματά τους για εσάς.

Πώς γίνεται: Μπορείτε να αγοράσετε ένα δενδρύλλιο από κάποιο φυτώριο ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο δικό σας, από το πατρικό σας πιθανόν, από τον κήπο των γονιών σας, κάποιο με συναισθηματική αξία για εσάς και να το φυτέψετε σε μια όμορφα διακοσμημένη γλάστρα. Κόψτε χαρτονένια λουλουδάκια και αφήστε τα σε ένα όμορφο δοχείο δίπλα στο δεντράκι. Ανοίξτε τρυπούλες σε μία άκρη και περάστε χρωματιστές κορδέλες σχηματίζοντας θηλίτσες ώστε να μπορούν να στερεώσουν εύκολα οι καλεσμένοι σας τα άνθη στο Δέντρο των Ευχών. Στο τέλος της βραδυάς το Δέντρο θα έχει “ανθίσει” από της ευχές των φίλων και των συγγενών σας… Μετά τη Δεξίωση κολλήστε  τα χάρτινα άνθη με τις πολύτιμες ευχές σε ένα Λεύκωμα ή όσοι έχετε πιο καλλιτεχνική φλέβα μπορείτε να φτιάξετε ένα collage και να διακοσμήσετε όμορφα ένα τοίχο του σπιτιού σας. Όσοι χρησιμοποιήσατε αληθινό δενδρύλλιο, φυτέψτε το σε περίοπτη θέση στον κήπο σας, αφού θα είναι γεμάτο θετική ενέργεια από την αγάπη και τις ευχές των οικείων σας.Δεντράκι ευχών με καρτούλες για ευχές

Ο πίνακας

Τι είναι: Τυπώστε σε καμβά μία αγαπημένη σας φωτογραφία με το ζευγάρι σας και τοποθετήστε τη στο χώρο της υποδοχής ώστε να γράψουν πάνω της οι καλεσμένοι σας ευχές.

Πώς γίνεται: Επιλέξτε μία από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, με εσάς στο κέντρο που όμως να έχει αρκετό χώρο τριγύρω στο backround για τις ευχές των φίλων και συγγενών σας χωρίς να επηρεάζεται το κεντρικό θέμα της φωτογραφίας. Ένα μέγεθος 80cm πλάτος επί 1m ύψος θα ήταν το καταλληλότερο, αλλά θα μπορούσατε να επιλέξετε να το κάνετε ακόμα μεγαλύτερο. Ένας επαγγελματίας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την φωτογραφία που θα φαίνεται όμορφη σε αυτό το μέγεθος. Για μια πιο classy και σικάτη εμφάνιση επιλέξτε μια ασπρόμαυρη λήψη.  Ύστερα τοποθετήστε τον καμβά σε κεντρικό σημείο στην υποδοχή της Αίθουσας Δεξιώσεων και σκορπίστε δίπλα του μαρκαδοράκια, ενθαρρύνοντας τους καλεσμένους σας να γράψουν με αυτά στον πίνακα ό,τι θέλουν: ευχές, αφιερώσεις, στιχάκια …Μετά τη δεξίωση θα έχετε αποκτήσει ένα πολύ ιδιαίτερο «έργο τέχνης» και θα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε όποιο σημείο του νέου σας σπιτιού θέλετε, ενώ ταυτόχρονα οι ευχές που θα το περιβάλλουν θα σας θυμίζουν την αγάπη των φίλων σας.

Ευχές πάνω σε κορδέλες

Τι είναι: Τα συναισθήματα των καλεσμένων σας, μέρος της Γαμήλιας Διακόσμησης.

Πώς γίνεται: Καθώς θα μπαίνουν οι καλεσμένοι σας στην Αίθουσα Δεξιώσεων ορίστε κάποιον να τους μοιράσει υφασμάτινες κορδέλες στις αποχρώσεις του στολισμού σας. Σκορπίστε μαρκαδοράκια σε ένα τραπέζι στην υποδοχή και αφήστε τους να τις γράψουν με την ησυχία τους στα τραπέζια τους. Μετά στείλτε τα παρανυφάκια με δυο-τρία καλαθάκια να μαζέψουν τις ευχές και τα μαρκαδοράκια, και στολίστε τις κορδέλες σε όποιο σημείο σας αρέσει. Σε μία όμορφη αψίδα πιθανόν στην είσοδο ή σε δύο ανθοστήλες στην υποδοχή. Ή αν προτιμάτε εφαρμόστε ακριβώς το ίδιο πλάνο με βότσαλα. Θα είναι πολύ όμορφο να υπάρχει ένα δοχείο γεμάτο με βότσαλα που κάθε μία πάνω της θα φέρει μία αφιέρωση από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *