Cocktail με Σαμπάνια. Συνταγή για Kir Royal

Το Kir Royal είναι ένα γαλλικό Cocktail, που φτιάχνεται με crème de cassis (λικέρ από μαύρο φραγκοστάφυλλο) και σαμπάνια. Στην Γαλλία πίνεται ως απεριτίφ, πριν από κάποιο γεύμα.
Tο Kir Royal είναι μια εκδοχή του Kir που φτιάχνονταν με λευκό κρασί, είτε Aligote Βουργουνδίας είτε Chardonnay και crème de cassis.
Πήρε το όνομα του από το δήμαρχο της Ντιζόν στη Βουργουνδία, Félix Kir, ο οποίος το καθιέρωσε ως επίσημο απεριτίφ σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στο δημαρχείο. κιρ ρουαγιαλ

Recipe Kir Royal

  • 10 ml  crème de cassis
  • 90 ml Σαμπάνια

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα παγωμένο ποτήρι flute (σαμπάνιας) 10 ml  crème de cassis (περίπου το 1/10 του ποτηριού) και γεμίζουμε το υπόλοιπο με Σαμπάνια. Αναδεύουμε απαλά με το κουταλάκι ανάμειξης και σερβίρουμε.

Στην Υγειά σας!!!

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

About Νικόλας Δαμάσκος

Μη διστάσετε να αφήσετε το οποιοδήποτε σχόλιο, απορία... Θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>